Entri Terkini

RESIPI | DAGING GORENG BAWANG BERCILI

5/25/2015 06:12:00 PTG | Kathy R'bain

Assalamualaikum !! Hai semua. Apa khabar semua? Hari ni kathy nak update resipi ringkas yang sedap hingga menjilat jari gitu. Bila ada rezeki dapat daging kurban dapat la buat macam² resipi. Tapi kathy dah bosan dengan resipi yang macam² aje kan? So,buatlah resipi mudah. Jomlah cek resipi..



BAHAN
daging di hiris nipis
Serbuk kunyit
Serbuk cili
Garam
Bawang besar
Cili kecil

CARA
Bawang besar dan cili di hiris. Perap daging dengan garam,sedikit serbuk kunyit dan serbuk cili. Gorengkan daging tersebut hingga agak garing kemudian masukkan bawang dan cili yang dihiris. Goreng daging,bawang dan cili hingga garing. Hidangkan bersama kicap manis dan nasi putih.

kredit : KRDR

4 ulasan:

  1. Lauk macam ni sure makan bertambah2 ni

    BalasPadam
  2. dah lama x makan daging sejak kawen sebab asben saya tak makan apa2 jenis daging kecuali ayam tu pun part2 tertentu jer

    BalasPadam

Kami TULIS,Anda BACA dan KOMEN. TERIMA KASIH sudi singgah dan FOLLOW Belog Projek GMBM.